Ons borstteam

BORSTTEAM AZ Sint-Jan Brugge – Oostende campus Oostende  

De behandeling van borstkanker is niet voorbehouden aan één specialist maar verloopt over verscheidene specialismen heen.

Dankzij een intensief overleg tussen geneesheer-specialisten, verpleegkundigen,  kinesitherapeuten, psycholoog en sociaal assistent kunnen wij de voor U meest actuele behandelingen aanbieden in overeenstemming met de recentste internationale richtlijnen, gekoppeld aan een persoonlijke zorgverlening waarin uw bekommernissen en vragen centraal staan.

Het is evident dat een diagnose in een vroegtijdig stadium van de ziekte, een snelle aanpak en de geëvolueerde behandelingen de genezingskansen doen toenemen.

Wekelijks is er een multidisciplinair overleg waarbij elke patiënte individueel besproken wordt. 

Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat de link met de verschillende leden van het borstteam bijzonder kort is en U altijd snel geholpen of doorverwezen wordt. We beschouwen dit als een grote troef want wachttijden (en de ermee gepaard gaande onzekerheid) worden zo tot een absoluut minimum beperkt. 

De coördinatie van het “Borstteam” ligt , als oncologisch borstchirurg, bij mij. Ik contacteer alle andere leden van het team.