Voordrachten

volgt

Ingrepen

Oncoplastische borstkankerchirurgie

Sinds 2000 heb ik ervaring opgebouwd in meer dan 1500 borstkankeroperaties. Deze interventies omvatten zowel borstsparende ingrepen als borstamputaties in combinatie met sentinel node biopsie (wegname 'schildwachterklier') of volledige lymfeklieruitruiming ter hoogte van de oksel. De laatste jaren heb ik me ook bekwaamd in oncoplastische chirurgische technieken. Door mijn ervaring in de lymfatische microchirurgie voer ik, bij het verwijderen van alle lymfeklieren thv de oksel, in dezelfde operatiesessie een preventieve lymfoveneuze derivatie/shunt uit om later lymfoedeem thv de arm (‘dikke arm’) te voorkomen.

Lees meer

Thoracale heelkunde

Deze omvatten zowel klassieke thoracale (borstholte - long) operaties als thoracoscopische (VATS) procedures voor zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen. Vaak voer ik deze VATS ingrepen uit via één enkele insnede van 5 cm (‘uniportal VATS’). 
Door de jaren heen heb ik expertise opgebouwd in meer dan 2000 thoracale procedures. 

Lees meer

Microchirurgische lymfoedeem behandeling

In 2002-2003  volgde ik een intensieve opleiding voor de heelkundige behandeling van lymfoedeem thv zowel bovenste als onderste ledematen (microchirurgische lymfoveneuze derivaties/shunts) in het Ospedale San Martino te Genua olv Prof C.Campisi en F.Boccardo. Intussen werden er ongeveer 1000 patiënten door mij geopereerd. 

Lees meer