Consultatie Dr. Venken

Private raadpleging : elke maandagnamiddag op afspraak van 14u tot 18u en van 18u30 tot 20u30.
Adres: A.Vanhouttelaan 15, 8400 Oostende.
U kan afspraak bekomen via tel 059/803505.


Raadpleging in ziekenhuis : consultatie chirurgie AZ St Jan Brugge-Oostende, campus Oostende.
Elke maandag van 10u tot 12u.
Woensdag van 9u tot 12u alternerend met vrijdag van 14u tot 17u.
Adres: Kaïrostraat 84, 8400 Oostende. 
U kan afspraak bekomen via tel 059/555225 (secretariaat heelkunde).

Ingrepen

Oncoplastische borstkankerchirurgie

Sinds 2000 heb ik ervaring opgebouwd in meer dan 1000 borstkankeroperaties. Deze interventies omvatten zowel borstsparende ingrepen als borstamputaties in combinatie met sentinel node biopsie (wegname 'schildwachterklier') of volledige lymfeklieruitruiming ter hoogte van de oksel. De laatste jaren heb ik me ook bekwaamd in oncoplastische chirurgische technieken. Door mijn ervaring in de lymfatische microchirurgie voer ik, bij het verwijderen van alle lymfeklieren thv de oksel, in dezelfde operatiesessie een preventieve lymfoveneuze derivatie/shunt uit om later lymfoedeem thv de arm (‘dikke arm’) te voorkomen.

Lees meer

Thoracale heelkunde

Deze omvatten zowel klassieke thoracale (borstholte - long) operaties als thoracoscopische (VATS) procedures voor zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen. Sinds kort voer ik VATS lobectomies uit via één enkele insnede van 5 cm (‘uniportal VATS lobectomie’). 
Door de jaren heen heb ik expertise opgebouwd in om en bij de 1500 thoracale procedures. 

Lees meer

Microchirurgische lymfoedeem behandeling

In 2002-2003  volgde ik een intensieve opleiding voor de heelkundige behandeling van lymfoedeem thv zowel bovenste als onderste ledematen (microchirurgische lymfoveneuze derivaties/shunts) in het Ospedale San Martino te Genua olv Prof C.Campisi en F.Boccardo. Intussen werden er ongeveer 700 patiënten door mij geopereerd. 

Lees meer